Späť na zoznam článkov

Šťavy z obilnej trávy

 

100% Organické čisté šťavy z obilnej trávy v prášku

  • Jačmeň Green Future - sušená šťava z mladého zeleného jačmeňa
  • Ovos Green Future - sušená šťava z mladého zeleného ovsa

Sušené šťavy z mladej obilnej trávy patria k najdokonalejším prírodným "super potravinám". Sú bohatým zdrojom bielkovín, poskytujú aminokyseliny v množstve a zložení ideálnom pre ľudský organizmus. Green Future sušené extrakty z obilnej trávy sú taktiež bohatým zdrojom základných živín, enzýmov a chlorofylu. Obsahujú vo vode rozpustné vitamíny, ďalej vitamín E, veľké množstvo vitamínu K, beta-karoténu a luteínu. Keďže Green Power mladý jačmeň a mladý ovos sa pestujú v organickej pôde bohatej na živiny, šťavy z nich poskytujú celý rad zdraviu prospešných a biologicky dostupných minerálov.

Šťavy z obilnej trávy sa už dlhé desaťročia používajú po celom svete ako tonikum a prírodný zdroj energie. Štúdie zaznamenali veľmi pozitívne výsledky pri terapiách zameraných na  omladzujúce, protizápalové, regeneračné účinky. Obilné šťavy slúžia ako hodnotná prírodná vnútrobunková výživa a využívajú sa v moderných liečebných zariadeniach v mnohých krajinách sveta.

CHLOROFYL

Za mnohými čistiacimi a liečivými účinkami štiav z obilnej trávy stojí chlorofyl. Zelené rastliny bohaté na chlorofyl sa už dlho využívajú na regeneráciu a podporu krvotvorby. Prečo? Chemické štruktúry chlorofylu a hemoglobínu sú takmer identické, je medzi nimi len jeden rozdiel: chlorofyl má v centre svojej molekuly magnézium, hemoglobín zas železo. Schopnosť chlorofylu podporovať tvorbu červených krviniek je z najväčšou pravdepodobnosťou dôsledkom práve tejto podobnosti. Vedci tiež zistili, že chlorofyl je účinkovo silným a súčasne k ľudskému organizmu veľmi jemným detoxikantom. Napomáha hojeniu rán, pôsobí proti zápalom a infekciám. Naše práškové extrakty z obilnej trávy majú oproti podobným produktom pochádzajúcich od iných výrobcov najvyšší obsah chlorofylu.

BIOAKTÍVNE ENZÝMY

Prášky z trávnych obilných štiav, spracovávané pre Green Future, sú pravidelne testované na prítomnosť viacerých bioaktívnych enzýmov. Každý test vykazuje mimoriadne vysoké hodnoty dôležitých enzýmov ako napríklad: alfa-mannozidáza, kataláza, beta-galaktozidáza, beta-glukozidáza, acidická fosfatáza, aspartátaminozidáza,...vrátane vysokého obsahu veľmi citlivého a vzácneho enzýmu SOD-superoxid dismutáza. Tieto aktívne enzýmy sú vysoko citlivé, prirodzene sa vyskytujúce zložité bielkoviny, ktoré v našom tele spúšťajú metabolické aktivity, posilňujú náš imunitný systém, podporujú krvný obeh a detoxikáciu, priaznivo pôsobia na trávenie, napomáhajú telu v boji proti voľným radikálom a dodávajú nám energiu.

PREČO PRÁŠOK ZO ŠŤAVY

Tráva je všeobecne významným zdrojom výživy, ale ľudský organizmus je odlišný od organizmu kráv alebo koní. Pasúce sa zvieratá majú dlhé tráviace ústrojenstvo, prípadne aj niekoľko žalúdkov a tak ich tráviaci systém dokáže rozložiť nestráviteľnú vlákninu a uvoľní živiny z trávy. Ľudia žiaľ nedokážu stráviť celulózu, ani nemôžu tráviť vlákninu a tak by sme mali pre využitie všetkých cenných živín z obilnej trávy konzumovať ich šťavy, iba šťava obsahuje ľahko využiteľné živiny.

PROCES PESTOVANIA A SPRACOVANIA OBILNEJ TRÁVY PRE GREEN FUTURE

Prostredie, v ktorom tráva rastie určuje jeho vitalitu. Tráva sa zasieva na skorú jar a tiež koncom jesene na certifikovaných ekologických farmách. Hneď ako sa objavia trávne výhonky, rastlina sústredí svoju energiu na tvorbu pevného koreňového systému. Dobre vyvinutý koreňový systém má zásadný význam pre hustotu živín v tráve, pretože jej umožňuje naberať z pôdy do svojich listov minerály a stopové prvky a využiť ich na výrobu cenných enzýmov. Nutričná živosť obilnej trávy sa dopĺňa vyživovaním pôdy bohatým organickým zeleninovým kompostom.

Na jar a začiatkom jesene tráva vypukne k životu a stáva sa zelenou továrňou. Vďaka enzýmom a minerálom, ktoré rastlina absorbuje cez svoje korene sa jednoduché cukry vytvorené počas fotosyntézy premieňajú na proteíny, sacharidy a tuky. Keďže sú na jar a na jeseň teploty pomerne nízke, tráva rastie dostatočne pomaly na to aby táto konverzia prebehla skôr ako by nastala takzvaná reprodukčná fáza obilniny. V tomto štádiu sa živiny a energia rastliny presmeruje na tvorbu semien. Naše obilné trávy sú zbierané tesne pred touto fázou, keď sú jemné výhonky na vrchole nutričnej účinnosti a enzymatickej aktivity a s maximálnym obsahom chlorofylu.

Zber prebieha v skorých ranných hodinách keď sa na mladých zelených výhonkoch nachádza ešte rosa. Čerstvo rezaná tráva sa okamžite odváža do spracovateľského závodu (s certifikáciou na organickú a košér výrobu), vzdialeného len niekoľko minút, kde sa ihneď ochladzuje a perie špeciálnou trojstupňovou metódou. Po umytí sú zelené lístky odšťavované pri teplote len 35° F (cca 1,66° C). Týmto sa ochránia a zachovajú všetky enzýmy, chlorofyl a ďalšie cenné zložky. Na rozdiel od trávnych štiav od iných výrobcov, sú naše spracované pomocou exkluzívnej metódy – CO2 nízkoteplotného odšťavovania a sušenia, počas ktorého sú plne chránené pred nežiaducim vplyvom kyslíka a tepla. Zo šťavy získaný prášok je okamžite hermeticky uzavretý, zabalený do vákuových vriec, kde je dokonale chránený pred prístupom kyslíka, vlhkosti a svetla. Prebaľovanie z vriec do spotrebiteľských 100g balení prebieha v chladnom výrobnom prostredí s vlhkosťou vzduchu do 35% a trvá pár minút (od otvorenia vreca až po uzavretie naplnenej dózy). Okrem samotného prášku sa do spotrebiteľského balenia pridáva aj absorbér vlhkosti, ktorý slúži na predĺženie trvanlivosti- zachovanie výživových hodnôt a vlastností prášku. V jednom 100g balení Green Future Jačmeňa/Ovsa sa nachádza prášok získaný v priemere z viac ako 3 kilogramov organickej šťavy.

POROVNANIE S PRÁŠKAMI ZO ŠŤAVY Z OBILNÝCH TRÁV OD INÝCH VÝROBCOV

Žiaľ, takmer všetky ostatné prášky na trhu sú ochudobnené o mnohé zdraviu prospešné výhody predovšetkým kvôli spôsobu spracovania listov a šťavy. Sušením štandardnými metódami, vrátane sušenia rozprašovaním, je spracovávaná surovina vystavovaná vysokým teplotám a pôsobeniu kyslíka, čím sa znehodnocujú enzýmy, znižuje sa obsah chlorofylu a mnohých ďalších živín. Okrem toho niektorí výrobcovia do prášku pridávajú maltodextrín (spracované cukry) a iné nevýživné a lacné plnivá.  Prášky Green Future sú vyrábané a spracovávané špeciálnou, vyššie popísanou, nízkoteplotnou metódou. Výsledkom sú 100% čisté (bez akýchkoľvek prídavných látok), mimoriadne výživné prášky čistej a jemnej chuti, úplne rozpustné v kvapalinách.

Záruka kvality:

  • 100% organické prášky
  • Bez prítomnosti geneticky modifikovaných materiálov
  • CO2 nízkoteplotné sušenie (spracovanie za studena, pri teplote cca 1,6° C)
  • 100% čistá sušená šťava—žiadne prídavné látky ani nestráviteľná vláknina
  • Bezlepkové
  • Pestované v USA
  • Najvyšší obsah chlorofylu spomedzi ostatných čistých štiav z obilnej trávy od iných výrobcov
  • Enzymaticky bioaktívne, vysoký výskyt SOD (superoxid dismutáza)
  • Pestované v organickej, na minerály bohatej pôde, v prostredí ďaleko od civilizácie

GREEN FUTURE JAČMEŇ - VÝŽIVOVÉ HODNOTY

Výživové hodnoty GF Jačmeň

v 100 g:               

% ODD* v 100g   

v 3 g:        

 % ODD* v dennej dávke

Energia

245 kcal/ 1025 kJ

-

7,35kcal/ 30,75 kJ

-

Bielkoviny

34,5 g

-

1,0 g

-

Sacharidy

26,8 g

-

0,8 g

-

Tuky

0 g

-

0 g

-

Vláknina

4,3 g

-

0,1 g

-

Chlorofyl

910 mg

-

27,3 mg

-

Vitamín A

3,49 mg

436

104,7 µg

13,1

Vitamín B12

0,6 µg

43

0,02 µg

1,3

Vitamín E

8,36 mg

70

0,3 mg

2,1

Vitamín K

3,14 mg

4 187

94,2 µg

125,6

Vápnik

465 mg

58

14,0 mg

1,7

Železo

10 mg

71

0,3 mg

2,1

Horčík

305 mg

81

9,2 mg

2,4

*ODD = odporúčaná denná dávka

     

 

Aktívne enzýmy

v jednotkách/g

Beta galaktozidáza

> 1000

Beta glukozidáza

> 300

Kyslá fosfatáza

> 2300

Alfa manozidáza

> 2100

Superoxid dizmutáza

> 6200

 

GREEN FUTURE OVOS - VÝŽIVOVÉ HODNOTY

Výživové hodnoty GF Ovos

v 100 g:               

% ODD* v 100g   

v 3 g:        

 % ODD* v dennej dávke

Energia

255 kcal/ 1067 kJ

-

7,65 kcal/ 32,01 kJ

-

Bielkoviny

35 g  

-

1,05 g

-

Sacharidy

34,2 g

-

1,026 g

-

Tuky

0 g

-

0 g

-

Vláknina

3,9 g

-

0,117 g

-

Chlorofyl

900 mg

-

27 mg

-

Vitamín A

3,68 mg

460

110,4 µg

13,8

Vitamín B12  

1,4 µg

56

0,042 µg

1,68

Vitamín E

1,63 mg 

14

0,041 mg

0,42

Vitamín K

2,82 mg

3 760

84,6 µg

112,8

Železo

15 mg

107

0,45 mg

3,21

Horčík

360 mg

96

10,8 mg

2,88

*ODD = odporúčaná denná dávka

     

 

Aktívne enzýmy

v jednotkách/g

Beta galaktozidáza

> 1000

Beta glukozidáza

> 300

Kyslá fosfatáza

> 2300

Alfa manozidáza

> 2100

Superoxid dizmutáza

> 6200

Priaznivé účinky konzumácie šťavy z obilnej trávy :

Zlepšenie krvného obrazu

zelený jačmeň a ovos obsahujú látky, ktoré podporujú tvorbu  červených krviniek (chlorofyl, železo, draslík), pričom sú tieto látky vo forme pre organizmus veľmi ľahko prijateľnej

Obnova a úprava pH organizmu

prekyslený organizmus je úrodnou pôdou pre vznik rôznych ochorení - poruchy imunity, obezita, cukrovka, rakovina, psychické ochorenia,..... GF jačmeň a GF ovos pôsobia zásadotvorne čím napomáhajú pri obnove a udržiavaní acidobázickej rovnováhy a výrazne prispievajú k  posilneniu celkovej obranyschopnosti organizmu

Pomoc pri kožných problémoch

okrem podpori pri liečbe kožných problémov (akné, ekzémy, psoriáza) majú mladý jačmeň a mladý ovos na pleť aj omladzujúce účinky

Vysoký obsah antioxidantov

tieto viažu voľné radikály, pomáhajú telu zbavovať sa toxínov, ťažkých kovov a ďalších škodlivýn; jačmeň a ovos sú ideálne na detoxikačnú kúru

Znižovanie hmotnosti

účinné zásadotvorné látky štaiv z obilných tráv posilňujú funkciu štítnej žľazy, ktorej hormóny podnecujú spaľovanie tukov

Úprava trávenia a odstránenie zápchy

GF jačmeň a GF ovos sú zvlášť vhodné pre starších ľudí s obmedzenou funkciou žalúdka a čriev, podpora pri liečbe vredových ochorení

Prevencia a podpora pri liečbe rakoviny

superoxid dismutáza a chlorofyl účinne chránia proti škodlivému vplyvu voľných radikálov, SOD pomáha pri obnove buniek poškodených chemoterapiou

Pozitívny vplyv na mentálne zdravie

úprava poruchy spánku, chronickej únavy

Normalizácia hladiny cukru v krvi u cukrovkárov

úprava prechodu cukrov cez črevné steny

Zmiernenie ťažkostí u alergikov

vhodné pre ľudí trpiacich sennou nádchou alebo astmou

 


Späť na zoznam článkov